GameGrin Gaming Forums
Home LANs Forums Reviews Previews

Go Back   GameGrin Gaming Forums > General Community Forums > Hardware, Software, Gadgets, Phones Discussion > Tech Chat > Hardware Discussion

Hardware Discussion Discuss Hardware and ask for unsupported help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-10-2012, 09:44 PM   #1
Kaostic

“Because cards...”
 
Kaostic's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: London, UK
Posts: 13,854
Blog Entries: 40
Kaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond repute
Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Didn't quite know how to word this but basically what's happening is that downstairs on my dad's computer (which is connected directly to the modem) is getting 60Mbps and recently, I've only been getting 10 (Max.) Mbps.

Our setup is:

Modem > Dad's Computer + Desktop Ethernet Switch > My Computer.

It's quite an old switch which could be why but I was wondering if there was any known errors with this sort of equipment? I can find the exact make and model if necessary.
__________________
Quote:
Originally Posted by Acelister
It was this, or play with myself
Kaostic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:48 PM   #2
Kaostic

“Because cards...”
 
Kaostic's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: London, UK
Posts: 13,854
Blog Entries: 40
Kaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

In addition: I've switched the ports round and it's running at around normal now but it also cuts out occasionally.
__________________
Quote:
Originally Posted by Acelister
It was this, or play with myself
Kaostic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:54 PM   #3
Listy

Bullsquid
 
Listy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Scotland
Posts: 4,387
Listy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to allListy is a name known to all
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

get new switch?
__________________
Listy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:55 PM   #4
Platinum

Tentacle
 
Platinum's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USS Enterprise E
Posts: 31,785
Platinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Format C:
__________________


"Left cex. Am up on high street
Going to cash gen opposite primark. Then into game in the bridges." - djd4ws0n 2017
Platinum is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:59 PM   #5
Cronos

Antlion
 
Cronos's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Tamworth
Posts: 5,791
Cronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond reputeCronos has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Hit it with a hammer.
__________________
"No one's left... Everything's gone... Kharak is burning..."

"The standard you walk past, is the standard you accept."

I have brave fight to wild bear
I have strong arm lift to wild bear
I am so fast more than train
Cronos is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 10:09 PM   #6
Beanz
Super Moderator
 
Beanz's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12,376
Blog Entries: 1
Beanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond reputeBeanz has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Quote:
Originally Posted by Kaostic View Post
Desktop Ethernet Switch Loosing Speed
Tighten it up then
Beanz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 10:10 PM   #7
Platinum

Tentacle
 
Platinum's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USS Enterprise E
Posts: 31,785
Platinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Quote:
Originally Posted by Listy View Post
get new switch?
On a serious note, this, can you plug your PC direct in to the router to test?
__________________


"Left cex. Am up on high street
Going to cash gen opposite primark. Then into game in the bridges." - djd4ws0n 2017
Platinum is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 10:45 PM   #8
Kaostic

“Because cards...”
 
Kaostic's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: London, UK
Posts: 13,854
Blog Entries: 40
Kaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

I can't, but I could get my mum's Laptop and test it that way.

I may get a new switch but I'd prefer to not if I don't have to.
__________________
Quote:
Originally Posted by Acelister
It was this, or play with myself
Kaostic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 11:03 PM   #9
Maggy

Bullsquid
 
Maggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: With your Little Sister.
Posts: 4,211
Maggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

not a virgin super hub is it?
__________________
Quote:
Originally Posted by <Deharak>
SWG is like the really hot fifty year old grandmother in that Bowflex commercial. It's not the youngest contender out there by any means but it still looks drop dead gorgeous.
"the law of the universe is the whole thing will turn to ****"
Maggy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 11:10 PM   #10
Kaostic

“Because cards...”
 
Kaostic's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: London, UK
Posts: 13,854
Blog Entries: 40
Kaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

It is.
__________________
Quote:
Originally Posted by Acelister
It was this, or play with myself
Kaostic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 11:24 PM   #11
Platinum

Tentacle
 
Platinum's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USS Enterprise E
Posts: 31,785
Platinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond reputePlatinum has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Mock
__________________


"Left cex. Am up on high street
Going to cash gen opposite primark. Then into game in the bridges." - djd4ws0n 2017
Platinum is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 12:42 AM   #12
Maggy

Bullsquid
 
Maggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: With your Little Sister.
Posts: 4,211
Maggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond reputeMaggy has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Mu super hub turned out to do the same

read up on it.

Super hub is well naff

put it in modem mode, and brought a new router, not had an issue since.
__________________
Quote:
Originally Posted by <Deharak>
SWG is like the really hot fifty year old grandmother in that Bowflex commercial. It's not the youngest contender out there by any means but it still looks drop dead gorgeous.
"the law of the universe is the whole thing will turn to ****"
Maggy is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 10:47 AM   #13
Kaostic

“Because cards...”
 
Kaostic's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: London, UK
Posts: 13,854
Blog Entries: 40
Kaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond reputeKaostic has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

Ah okay :/
__________________
Quote:
Originally Posted by Acelister
It was this, or play with myself
Kaostic is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 10:56 AM   #14
Si^

Vortigaunt
 
Si^'s Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Telford, UK
Posts: 3,084
Blog Entries: 1
Si^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond reputeSi^ has a reputation beyond repute
Re: Desktop Ethernet Switch Loosing Speed

No one has come around with a cake or something to make up for spitting in your face?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cD15l.jpg
Views:	90
Size:	141.3 KB
ID:	23661  
Si^ is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
desktop, ethernet, loosing, speed, switch

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$499 Ethernet Cable fuKKer General Chat 5 18-06-2008 10:23 AM


All times are GMT +1. The time now is 10:00 PM.


More on gaming

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2016 GameOn Networking Ltd, T/A GameGrin